torstai 13. elokuuta 2015

EurosportPlayer - Bundesliigan paratiisi 4,99€ /kk!










Tuli hankittua EurosportPlayer kokeeksi, kun halvalla sai! Siis perinteistä SuloVilen-mentaliteettia. Aikaisemmin olen käyttänyt Viaplayn, Katsomon, Nelosen ja NHL GameCenterin suoratoistopalveluita, joten jonkinlaista vertailupohjaa on tullut hankittua.

Hintaa Eurosportin nettiversiolle tuli neljän kuukauden tarjouksella yhteensä 19,99 euroa, elikkä viisi euroa kuukaudessa. Ilman määräaikaisuutta hinta olisi 6,99 €/kk - ei siis kallis sekään.


Maksun voi suorittaa luottokortilla: Visa, MasterCard, AmericanExpress tai PayPallin-välityksellä.

Eli sama systeemi kuin monessa muussa NettiTV-palvelussa.

Linkki palvelun nettisivulle on:
http://www.eurosportplayer.fi/

Lisäksi Playeriä voi käyttää ainakin Macilla, Xboxilla, Android-laitteilla, Windows Phone 8:lla ja erilaisilla älytelevisioilla, joihin on saatavissa omat sovelluksensa.

Hyvää on myös se, että voit katsoa ohjelmia useilla laitteilla yhtä aikaa, kunhan käytössä on vain erilaiset käyttöjärjestelmät.


Eli kahdella PC:llä katselu ei onnistu samanaikaisesti, mutta jos käytät esim. Android-puhelinta, Windows Phone-tablettia, PC:tä ja Xboxia, niin voit katsoa neljää lähetystä yhtäaikaa. Erittäin hyvä systeemi, kunhan erilaisia laitteita on vain riittävästi.

Palvelun kautta pystyt katsomaan Eurosport1:stä, Eurosport2:sta, EuroSportNewsiä sekä yksittäisiä urheilulähetyksiä ja erillisiä Extra-kanavia, jotka aukeavat tarvittaessa.

EurosportPlayerin valttikortti on Saksan Bundesliiga -jalkapallo. 
- Palvelun kautta on mahdollista katsoa kaikki Bundesliigan ottelut sekä
- kaikki 2. Bundesliigan matsit.
- Saksalaista jalkapalloa on siis luvassa reilu 10 otttelua per /viikko. Tosin monet pelit pelataan päällekäin, joten valintoja joutuu tekemään.
- Otteluihin luvataan osittain myös suomenkielinen selostus.

Eurosportilta pääsee seuraamaan myös useita pienempiä jalkapallolsarjoja, joita on mm.
- Pohjois-Amerikan Major League Soccer (MLS)
- Australian Football League
- Puolan ExtraLiiga

MLS:hän on tätä nykyä täynnä todella nimekkäitä pelaajia, joiden ansiosta sarjan viihdearvo on noussut ainakin omissa silmissä melkoisesti. Alla muutamia poimintoja MLS-pelaajista kaudelta 2015: Andrea Pirlo, David Villa, Frank Lampard, Giovani Dos Santos, Robbie Keane, Clint Dempsay, Giovinco, Steven Gerrard, Kaka, etc. 

Jalkapallon lisäksi Eurosport näyttää laajasti myös yleisurheilua (MM-kisat), talviurheilua, Snookeria, Tennistä, Uintia, MotoGP:tä sekä moottoriurheilua.

Lisäksi Playerin kautta saat käyttöösi arkiston, josta voit katsoa urheilulähetyksiä jälkilähetyksenä. Kaikkia lähetyksiä arkistosta ei kuitenkaan kata, ilmeisesti oikeudellisista syistä johtuen.

Kuvanlaatu palvelussa vaihtelee SD:n ja HD:n välillä. Ainakin Xboxin kautta katsottuna on tarjolla HD-kuvaa Eurosport2:n puolella. Tietokoneella kuva ei mielestäni ole yhtä tarkka, vaikka yläkulmassa sama HD-kirjainyhdistelmä näkyykin. Kuitenkin kuva on tarpeeksi hyvää, jotta sitä viitsii katsoa. Arkistojen aarteita katsoessa kuva on asteen heikompaa, kuin Live-lähetyksissä.

Selostus on useassa lähetyksessä ruotsiksi, vaikka ohjelmatiedoissa luvataan jotain muuta. Mistä pitkä miinus. Toki mukana on kuitenkin myös suomalaista selostusta ja ainakin MLS-futiksessa englanninkielistä hehkutusta.



 Kokonaisuutena palvelunäyttää ja vaikuttaa erittäin kilpailukykyiseltä.
+ Hinta on halpa
+ Lajien kirjo on erittäin laaja. Sisältö parantunut merkittävästi Eurosportin viiden vuoden takaisesta ohjelma tarjottimesta.
+ Jalkapalloa tulee reilusti suorina lähetyksinä
+ Sovellus toimii hyvin usealla eri laitteella
+ Arkisto ja mahdollisuus jälkilähetyksiin

Kehitystä kaipaa
- Selostus, joka tuntuu olevan liian usein ruotsiksi, vaikka ohjelmatiedot näyttävät muuta.
- Kuvanlaatu ei ole paras A-ryhmää.

Suosittelen testaamaan tähän hintaan. On ollut näin vuorokauden kokemuksella todella positiivinen yllätys!


1 kommentti:

  1. Ilmeisesti tuo väärän kielinen selostus oli vika tilanne. Näin kerrottiin ja nyt korjattu.

    VastaaPoista