sunnuntai 15. toukokuuta 2016

MM2016: Laine vs Matthews

Barkov - Jokinen - Barkov ja LAINE ISKEE KIEKON MAAAALIIN!!!!!

MM-kisat on tänä vuonna ollut kahden 18-vuotiaan näyttämö. Yleisö rakastaa taistelupareja ja sellainen on saatu kasaan kuin itsestään: suomalainen Patrik Laine vs amerikkalainen Auston Matthews. Kiitos tästä hienosta vastakkainasettelusta kuuluu 24. kesäkuuta järjestettävälle NHL:n draft -tilaisuudelle. Kumpi varataan NHL:ään numerolla 1?





Toistaiseksi tätä taistelua MM-kisoissa johtaa suomalainen. Pate on iskenyt kiekkoa sitä tahtia reppuun, että Jagrin kisaennätys* on jo jäänyt historiaan ja Laine taistelee koko kisojen pistepörssin voitosta! Tehoja kasassa 5 ottelun jälkeen 5+4! Uskomattomia tuloksia kuukausi sitten mopoautoa ajaneelta pojalta.   (*eniten tehopisteitä MM-kisoissa U18-ikäisenä)

Matthews sen sijaan on nakutellut tehoja piste per peli tahdilla: 5 ottelua, 2+3, joten kirittävää riittää, jos jenkki haluaa vielä pisteissä saavuttaa suomalaisen.

Moni suomalainen onkin jo näiden tuloksien perusteella nostanut Laineen Matthewssin ohi NHL:n draft-rankingissa.

Jos tilannetta alkaa perkaamaan hieman tarkemmin, niin Laine on pelannut kisat samassa ketjussa Jussi Jokisen ja Alexander Barkovin kanssa. 
   - Jokinen: 800 ottelun ja 500 pisteen NHL- veteraani
   - Barkov: seuraava supersuomalainen NHL:ssä, 2016 vuoden Lady Byng Trophy-ehdokas ja tuleva Selke Trophy -finalisti (paras puolustava hyökkääjä).

Matthews on sen sijaan pelannut kisat samassa vitjassa seuraavien veijareiden kanssa: 
- Miles Wood, 20-vuotias Boston Collegen laituri
- Jordan Schroeder, 25-vuotias Minnesota Wildin farmipelaaja
- Frank Vatrano 22-v, AHL:n vuoden 2016 tulokaspalkinnon voittaja (jaettu ykkönen Mikko Rantasen kanssa).

Eli kyllä Laineen ketjukaverit on pikkasen eri tasoa kuin jenkillä! Jos Pate olisi pelannut kisat Mikko Rantasen ja Minnesotan farmissa viipottavan Michael Keräsen kanssa, niin tuskin olisi Laine pistepörssin TOP3:ssa? 

Lisäksi Laine on laituri ja Matthews sentteri, joten Mathewssilla on ketjussaan huomattavasti enemmän puolustusvastuuta. Laineen puolustusvastuuta ketjussa laskee entisestään erinomaiset kahdensuunnan pelaajat: Jokinen ja Barkov, joten Paten ei tarvitse kauheasti alaspäin katsella.

Toki Patrik on pelannut upeat kisat! Harva kaveri tykittäisi moisia tehoja, edes Barkovin ja Jokisen rinnalla. Esimerkiksi Teemu Pulkkinen painaa edelleen ilman maalia, vaikka YV-vastuuta on tullut lähes samassa suhteessa kuin Laineelle. Mutta jokatapauksessa nämä ovat vain yhdet kisat ja Matthews on varmasti edelleen Lainetta edellä Draftia ajatellen. Etenkin kun ykkösenä valitsee Toronto Maple Leafs ja GM Brendan Shanahan. Pohjoisamerikan passi ja sentterin tontti painaa kuitenkin vaakakupissa melkoisesti.

Täytyy muistaa se, että kaksi kuukautta sitten Draftin ykköspaikasta taisteli mediassa Jesse Puljujärvi ja Auston Matthews. Ja muutama kuukausi vielä siitäkin taakse päin Patrik oli rankingissa sijoilla 5-6., eli hienoa nousua on Tesoman poika joka tapauksessa keväällä tehnyt!

Tästä on hyvä mennä eteenpäin ja jännittää kisat loppuun! Mikä tahansa voi kuitenkin olla mahdollista. Ainakin mitalien suhteen.

P.s. Myös Winnipeg voi olla hyvä paikka suomalaisille laitureille. Vai mitä Teemu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti