torstai 6. lokakuuta 2016

Fantasy Hockey 2016-17: Poimi Draftista

NHL-kauden 2016-17 startti on enää alle viikon päässä. Vielä on jäljellä kuitenkin monet Fantasy Hockey Draftit, joten tässä muutama tipsi niitä varten. Nämä uskaltaa laittaa nyt jakoon, kun omat draftit on saatu hoidettua alta pois.


1. Hyvän pelaajan Fantasy-liigaan määrittää aina liigan pisteytys, joten tsekkaa se ekana.
2. Jos liiga perustuu pelkkiin tehopisteisiin, niin Komarov ei ole paras valinta.
3. mutta jos myös taklaukset ja jäähyt huomioidaan, niin Leksan arvo nousikin juuri parin piirun verran.
4. Huomioi lisäksi onko kyseessä ns. 'Keeper' liiga - eli jatkaako osa pelaajistasi seuraavalle kaudelle. Tällöin kannattaa suosia nuoria ja kehittyviä pelaajia.



Seuraavassa listassa omia valintoja tulevalle kaudelle. Olen keskittynyt hieman myöhäisempiin valintoihin, jotka eivät mene draftin ekoilla kierroksilla. Pelipaikat on merkatty Yahoo! Fantasyn mukaan.

Dylan Larkin RW / C
Tälle kaudelle Yahoo on karsinut monen pelaajan tuplapelipaikkoja, eli aloituksia voittavia laitureita on vaikea löytyy. Dylan Larkin pelasi viime kaudella laiturina, mutta Datsjukin lähdön jälkeen Larkinia ollaan istutettu sentterin tontille, joten kaveri tulee oletattavasti keräämään aloitusvoittoja Red Wingsin kärkiketjun sentterinä. Oletettavasti herran YV-vastuu myös kasvaa, joten viime kauden tehopisteet tulevat lisääntymään. Viime kaudella tehot 23+22, joista YV:llä vain 5 pts

Jordan Eberle RW
Eberlen ura on polkenut paikallaan useamman kauden ajan. Maalimäärät on jäänyt kaudesta toiseen alle kolmenkymmenen, mutta nyt on potentiaalia jopa päästä jopa lähelle 40 häkkiä, koska Eberleä ollaan istuttamassa Connor McDavidin rinnalle ykkösketjuun. Eberlellä on edelleen potentiaalia kovaksi maalinsylkijäksi, tämän on todistanut useat maajoukkue pelit, joissa Eberle on nakuttanut kovia tehoja huippusentterin rinnalla. Kyseessä on aika yksipuolinen pelaaja Fantasyä ajatellen, mutta viime kauden YV-pisteet (11) voi vähintään tuplaantua ja maalisarakkeeseen saattaa tulla se 10 häkkiä lisää: 25 -> 35 maalia.

Andrei Vasilevskiy G
Vasilevskiy on pientä hakuammuntaa, mutta voi osuessaan olla loistava viimeisten kierroksien valinta, etenkin 'Keeper' liigoihin. Tampan palkkakatto on tapissa ja vielä pitäisi sorvata sopparia Kucheroville, joten Ben Bishop on lähtökuopissa. Big Ben ei ehkä lähde vielä tänä kautena, mutta joka tapauksessa Vasilevskin vastuu tulee kasvamaan viime kaudesta. Playoffeissa venäläinen kuitenkin jo todisti, että pystyy pelaamaan kovissa paikoissa aloittavana kassarina.


Seth Jones, D
Jones treidattiin viime kauden puolessa välissä Nashvillestä Columbukseen. Treidin jälkeen Jonesin YV-aika tuplaantui ja sama kävi tehopisteille. Jones on raamikas kaveri, joten myös taklauksia ja blokkeja on odotettavissa mukavasti. Nyt kesä on harjoiteltu uuden joukkueen kanssa, joten tulee varmasti vielä nostamaan tasoaan. Saa myös vastuuta reilusti, koska hänet treidattiin Columbuksen entiseen keulakuvaan Ryan Johanseniin, joten luottoa löytyy joukkueen johdon suunnalta.


Brock Nelson LW
Viidenneksi listalleni nostan Islandersin Brock Nelsonin. Viime kaudella eniten YV-aikaa kellottaneet Frans Nielsen ja Kyle Okposo siirtyivät kesän aikana muualle, joten saarelaisten ykkös YV:ssä saattaa olla juuri Brock Nelsonin mentävä aukko. Viime kaudella Nelson teki tehot 26+14, mutta YV:llä ei tullut tulosta kuin 3+2, joten tehopisteet saattavat hyvällä lykyllä pompsahtaa 50 pisteen paremmalle puolelle. Nelson saattaa kerätä myös aloitusvoittoja kauden aikana.

Lisätipsejä Fantasyyn voi tulla kyselemään Twitterissä @isotuoppi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti