maanantai 30. heinäkuuta 2018

Cubot Max - 6 tuuman puhelin Kiinasta

Tuli tilattua Saksan Amazonista (amazon.de) kiinalainen älypuhelin Cubot Max super edullisella 84,99 euron hinnalla! Aluksi luuri oli tarjouksessa 99 euroa, mutta puolipäivää arvottuani puhelin ilmestyi vielä ns. Flash diileihin ja hinnasta lähti vielä 15 € veks, mikä sinetöi tilaukseni.

Pikaisella Googletuksella puhelinta on ollut myynnissä 120-130  euron hintaan riippuen sivustosta + jos tilauksen tekee suoraan kiinasta, niin on vaara että hintaan tulee päälle vielä alvit ja tullit, joten löytämäni diili vaikutti hyvälle, koska saksasta tilatessa ei ole vaarana lisäkuluja + takuuasiat voi toimia Amazonin kanssa paremmin.

- Paperilla Cubot herätti mielenkiintoni, koska siinä on iso 6 tuuman näyttö (suurimpia näyttöjä markkinoilla).
- 3 gigaa RAM muistia ja 32 gigaa tallennustilaa (yleensä halppisluureissa 2 Gigaa / 16 gigaa).
- Plussana myös suuri 4100 mAh akku, jolla luvataan käyttöaikaa 1 - 2 vuorokautta. (isoimpia akkuja markkinoilla).
- Lisäksi useissa youtube arvosteluissa puhelin oli saanut hyvät arvostelut hintaansa nähden.

Itse en tykkää varsinaisista tableteista, koska niitä on ison kokonsa takia hankala käsitellä sohvalla löhötessä, joten valintani on mieluummin phablet-koon puhelimet, jotka on kevyitä ja niillä voi tarvittaessa myös soittaa.

Huonoja puolia puhelimessa on speksien mukaan näytön tarkkuus, joka on vain 720x1280 pikseliä. Tosin testeissa tätä ei pidetty isona puutteena. Plussana tässä on se, että matalamman tarkkuuden näytöt kuluttaa vähemmän virtaa ja akku kestää pidempään. Myöskään sormenjälki tunnistinta ei ole.

Arvosteluissa miinus puolina koettiin lähinnä etukamera, jota pidettiin surkeana. Onneksi en ole mikään selfieaddikti, niin en koe tätä ennakkoon suurena puutteena.

Nyt pitäisi vielä odottaa kaksi viikkoa että puhelin tulee kotiin. Valitsin Amazonilta ilmaisen toimituksen, joten toimitusaika on reilu kaksi viikkoa. Ilmeisesti odottelevat, jos vaikka Suomen suuntaan lähtisi muitakin paketteja ja lähetys laitetaan matkaan vasta 13.8. maanantaina.

Kun luuri saapuu kotiin, niin tarkoituksena tehdä video puhelimen ominaisuuksista, käytöstä ja kertoa kokemuksia siitä miten puhelin soveltuu nettiselailuun, videoiden katseluun ja testataan vielä muutamia pelejäkin. Puhelimen käyttötarkoitus on ns. kakkosluuri.

Tässä vielä valmistajan sivulta Cubot Max speksit



1 kommentti:

  1. Erikoisen kuuloinen merkki, että en olekkaan aikaisemmin kuullut tuosta. Itsellä meni juuri iphonen näyttö aivan säpäleiksi ja sitä varten ajattelin uuden puhelimen hommaamista, koska se rupesi muutenkin olemaan jo vanha. Mielenkiintoista kuulla, mitä olet pitänyt puhelista itse henkilökohtaisesti!

    VastaaPoista