perjantai 3. elokuuta 2018

25 euron investoinnilla triplasti hauskuutta mobiilipeleihin!

Hommasin langattoman gamepad iPega 9078:n android puhelimille/tableteille. Hintaa ohjaimelle tuli postikuluineen 25 euroa ja toimitusaika oli 3 päivää. Eli kauaa ei tarvinnut venailla. Tilauksen tein sivustolta: www.maxgaming.fi

Ohjain toimii myös Windows koneilla, Macilla ja monella muullakin värkillä, johon sen vaan saa liitettyä Bluetoothilla. Itse kuitenkin hommasin sen puhelimelle ja phabletille pelien kaveriksi.

GT Racing 2 


Ensivaikutelma ohjaimesta oli hieman epäilevä. Ohjain on kevyt ja  halpa, koska monet vastaavat ohjaimet maksavat yli 50 euroa. Epäilyt kuitenkin hälvenivät, kun sain ohjaimen paritettua Sonyn Z Ultra puhelimeeni. Tosin bluetoothin liittäminen ei onnistunut sekunnissa, koska bluetoothin merkkivalo ei meinaa erota virtavalosta ja oli hieman arpapeliä milloin Bluetooth "paritus" on päällä.

Ohjain oli kuitenkin täysin yhteensopiva kaikkien kolmen pelini kanssa, jotka puhelimesta ennakkoon löytyivät: Sonic 2, GT Racing 2 ja Walking Dead. Edes mitään asetuksia ei tarvinut vaihdella, vaan ohjain toimi samantien.

Pelituntuma oli todella hyvä jokaisen pelin kanssa. Etenkin ammuskelu ja autopelit heräsivät uudelleen henkiin vrt. siihen, että kontrollit on kosketusnäytöllä. Myös Sonic-siilillä hyppiminen oli satakertaa tarkempaa ja helpompaa kuin ennen, melkein tuli mieleen vanhan Sega Mega Driven pelikokemys. Kun mukaan otti vielä kuulokkeet ja sääti volumet kaakkoon, niin fiilis nousi todellakin Nextille Levelille! Aikaisemmin en ole jaksanut pelejä puhelimella pelata, mutta nyt taisi tilanne muuttua.

Myöhemmin latailin puhelimeeni uusia pelejä Play-kaupasta, mutta sen jälkeen tuuri ei ollutkaan aivan yhtä hyvä kuin alussa, sillä jokaisessa pelissä ei ole Gamepad Controller -tukea.

Seuraavat pelit kuitenkin tukevat Gamepadia ja toimivat hyvin (itse testattu):
- NBA Jam - korispeli (hinta 5,49 €)
- UNKILLED - Zombi räiskintä (ilmainen) (joutui itse määrittämään controllit asetuksista).
- Modern Compat Versus - ammuskelupeli (ilmainen)

Youtubesta löytää myös hyvin erilaisia esittelyjä peleistä, jotka padin kanssa toimivat.
Youtube.com: Android+games+gamepad+support  ... näistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Toivottavasti myös Androidille syksyllä julkaistava Fortnite tukee Gamepad -pelaamista (sormet ristissä).


Ohjaimen on mukana myös teline johon saa puhelimen asetettua. Teline on kuitenkin sen verran kapea että 6'4 tuuman Sony ei telineeseen mahtunut. Tosin 6 tuuman Huawei Mate Lite 10 solahti paikalle helposti. Teline vaikuttaa melko tukevalta, etenkin jos puhelimessa on silikoniset suojakuoret ympärillä.

Kokonaisuutena ohjaimen ostaminen vaikuttaa menestykseltä. Parhaiten käytetty 25 euroa aikoihin. Toivottavasti kestävyyskin on hyvällä tasolla. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti