tiistai 14. elokuuta 2018

Youtube: Cubot Max - iso ja edullinen älypuhelin arvostelussa

Pari viikkoa sitten kirjoittelin edullisen kiinaluurin tilauksesta. Hankin siis Amazon.de sivustolta Cubot Max -puhelimen hintaan 84,99 euroa. Nyt luuri saapui ja olen päässyt testaamaan laitetta parin päivän ajan.

Aikaisempi tekstini Cubot Max -tilauksesta.

Lyhyesti puhelimen valttikortteja on:
- Iso 6 " näyttö
- Iso 4100 mha akku
- Ok tehot paperilla: 3 GB RAM ja 32 Gb ROM
- Ja tietenkin halpa hinta.

Alla kolmen minuutin Youtube-video laitteen ominaisuuksista ja toiminnasta peruskäytössä.


Lyhyesti sanottuna puhelin yllätti todella positiivisesti. Laite sopii kivasti Twitterin, Instagramin, YouTuben, Netflixin ym. käyttöön.

Luurissa on riittävästi tehoja myös pelaamiseen, jos grafiikoita ei laita aivan tappiin. Omaan käteen tämän kokoinen puhelin sopii paljon paremmin kuin 7-8 tuuman tabletti.

Paperilla laitteen huonoksi puoleksi oli nostettu näyttö, mutta itse en ainakaan heikompaa resoluutiota käytössä huomaa. Etenkin kun asensin puhelimeen launcheriksi Nova Launcherin, jolla näytölle aseteltavia kuvakkeita saa muokattua sirommaksi. 

Lisätietoja kannattaa kuitenkin tsekata videolta. Tämäkin blogi tuli muuten naputeltua kasaan Cubot Maxilla vajaassa vartissa. Puhelin sopii hyvin myös tähän käyttöön. 

Vahva ostosuositus 85 euron hinnalla.


Erikoishuomiona vielä se, että luuri tukee wifissä myös nopeampaa 5 Ghz taajuutta ja itse pääsin puhelimella 85 megan datansiirtonopeuksiin. Myöskään turhia kiinasoftia ei puhelimeen ole asennettuna. Lisäksi käyttöjärjestelmän saa ihan suomen kielellä.

Miinusta tulee heikosta kamerasta ja siitä, että puhelimen iso akku latautuu hitaasti, etenkin kun puhelimessa vielä ns. vanhan mallinen latauspiuha. Myöskään sormenjälkitunnistinta ei löydy.

1 kommentti:

  1. Puhelimen akku tyhjeni alussa melkoisen nopeasti, etenkin valmiustilassa. Asensin Kaspersky Battery Life appin Playkaupasta ja ongelma katosi.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kaspersky.batterysaver&hl=fi

    VastaaPoista