torstai 25. heinäkuuta 2019

Newcastle United 2019/20: KausiEnnakko (25.7.)

Newcastlen nurkilla harvemmin on seesteistä kesää. Nyt lähti Rafa Benitez Kiinaan ja lähes koko kesä meni uutta manageria etsiessä. Samaan aikaan joukkueesta poistui viime kauden tehomiehet Salomon Rondon (laina loppui) ja Ayoze Pérez (myynti £ 30 miljoonalla Leicesteriin). Ei paras mahdollinen tilanne. Tosin Rafan lähtö voi olla jopa hyvä asia, koska tuntui että hän kävi omaa valtataisteluaan omistaja Mike Ashley:a vastaan viimeisen vuoden ajan.

Lopulta joukkueen peräsimeen palkattiin kylän "omapoika" Steve Bruce, jota on huhuttu viime vuosina Newcastlen perämiseen aina kun managerin tontilla on ollut liikettä. Managerin pallille Brucea ei kuitenkaan virallisesti valittu, vaan titteli on päävalmentaja, mikä merkitsee sitä että hänellä ei ole viimeistä sanaa pelaajahankinnoista.

Toki Brucea kuunnellaan, mutta nyt Mike Ashleyn on helpompi toteuttaa nuorienpelaajien politiikkaansa. Ennen kauden alkua Bruce kuitenkin vakuuttaa ettei ole Ashleyn sätkyukko, mutta se nähdään seuraavien kuukausien aikana:  ‘I’m not Mike Ashley’s bagman’



Kahden hyökkääjän lähdön myötä joukkueen rosteri huusi strikeria ja sellainen hankittiinkin heti Saksasta kovalla rahalla: Joelington (22 v.) £ 40 miljoonaa puntaa Hoffenheimista. Samalla brassista tuli seuran ennätysostos.



Mikään maaliruisku Joelington ei ole ollut, sillä viime kaudella Bundesliigassa syntyi 28 ottelussa 7 maalia ja 5 syöttöä. Videoiden perusteella kaveri on kuitenkin hyvä kuljettamaan ja suojaamaan palloa + antamaan avaavia syöttöjä. Lisäksi näyttää että kaveri valitsee raivoisan tykityksen sijaan useasti rauhallisemman ja tarkemman vedon.

Fyysisyyttäkin pitäisi löytyä, koska mittaa Joelingtonilla on 186 senttiä ja painoa 81 kiloa.

Useassa artikkelissa Joelingtonia on ehditty jo vertaamaan Liverpoolin Firminoon. Itse en näe kauheasti yhtäläisyyksiä Firminoon, paitsi sen että molemmat ovat brasseja, hyökkääjiä ja siirtyivät englantiin Hoffenheimista :)

Muita hankintoja tälle kaudelle ei ole vielä tehty. Bruce on kuitenkin ilmoittanut lehdistössä että hakusessa on vielä vähintään 4 uutta pelaajaa ennen siirtoikkunan umpeutumista (yksi viidestä on siis tuo Joelington).


"The report states that Bruce wants two strikers, a winger, a midfielder and a full-back."

Pelaajiahan rosterissa on tälläkin hetkellä melkoisesti ja yleensä uudet hankinnat ovat Ashleyn aikana edellyttänyt vanhojen pelaajien myyntiä, joten en usko että jengiin saataisiin enää neljää uutta peluria ennen kauden alkua.

Omaan silmään joukkueen rosteri näyttää edelleen kelvolliselta, etenkin kun viime kaudella hankittu hyökkäävä keskikenttä Almiron on tottunut paremmin englantilaiseen pelityyliin (ja säähän). Lisäksi viime kaudella esille noussut oma kasvatti Sean Longstaff tulee ottamaan isompaa roolia keskikentällä. Lisäksi viime kaudella Championshipissä 23 maalia paukuttanut Dwight Gayle on palaamassa lainakomennukseltaan takaisin Newcastleen (oli lainalla West Bromwichissa), tosin Gayle saattaa vaihtaa vielä maisemaa, jos joku on valmis maksamaan hänestä 10-15 miljoonaa puntaa.

Tällä hetkellä joukkueen sopimustilanne näyttää tällaiselta:

Joista voisi mahdollisesti kasata tämän näköisen avauskokoonpanon:





Lähimpänä avauskokoonpanoa muista pelaajista ovat 
- puolustajista: Ciaran Clark ja Paul Dummett (toivotaan että Lejeune on pelikuntoinen)
- keskikentälle: Sung-yong Ki, Jacob Murphy
- hyökkääviin rooleihin: Yoshinori Muto ja Cristian Atsu ja Dwight Gayle.

Rosterissa on sopimuspelaajia tällä hetkellä melkein 30, mutta suht ohuelta valioliigatason materiaali silti näyttää. Loukkaantumisia ei saisi tulla. Lisäksi mukana on iso liuta viime kaudella lainalla olleita pelaajia: Colback, Aarons, Lazaar, Saivet ... joiden kohtalo on jälleen kerran hämärän peitossa, eli huoliiko joku heidät vai ei.

Omaan silmään rosteriin kaivattaisiin vasenta laitapakkia. Matt Ritchie tosin pelasi vasemmalla laidalla wingbackinä kelvollisesti, mutta hänestä on enemmän hyötyä hyökkäävämmässä roolissa. Dummett on taas ylöspäin liian lapanen. Toki uusia pelaajia kaivataan lähes jokaiselle pelipaikalle, mutta itse en ole ostamalla onneen tyyppiä. Katsotaan nyt ekana kuinka kausi lähtee liikkeelle.

Tuskin tästä(kään) sesongista helppoa tulee, mutta vielä on hyvää aikaa elää positiivisissa fiiliksissä. 
Howay the Lads!
 


En tiedä, mut jotain samaa meis on :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti