sunnuntai 18. elokuuta 2019

YAHOO! FANTASY HOCKEY ' KEEPER LIIGA '

YAHOO! FANTASY HOCKEY  ' KEEPER LIIGA '

Liigaa on pelattu kaudesta 2015-16 alkaen. Tarkoituksena on ollut kasata liiga, jonka pyörittely läpi kauden ei edellytä päivittäistä aktiivisuutta, koska ottelumäärät on rajoitettu pelipaikoittain. Lisäsävyä liigaan tuo "Keeper ajattelu" - eli täytyy miettiä myös seuraavaa kautta treidejä tehdessä, koska joukkueesta valitaan tulevalle kaudelle 6 pelaajaa. Voi siis panostaa kuluvaan kauteen tai alkaa jo ennakkoon kasata seuraavan kauden jengiä ja panostaa nuoriin.




Toki 'Keeper-pelaajia' valitaan vain 6, joten mukaan on helpompi hypätä myös uusien managerien.

Liigaa pääsee väijymään osoitteesta:
https://hockey.fantasysports.yahoo.com/league/nhlfifantasyliiga
* Liigan näkymä on julkinen, joten kuka vaan voi käydä katsomassa säännöt ja sarjataulukon

Perussäännöt pähkinän kuoressa
- Rotisserie pisteytys - eli pisteet lasketaan jokaisesta kategoriasta erikseen sijoituksen mukaan.
- Esim. jos liigassa on 15 joukkuetta ja teet eniten maaleja, niin saat maali kategoriasta 15 pistettä. Jos jäät jäähyissä toiseksi viimeiseksi (14.) niin siitä kategoriasta tulee 2 pistettä. Lopuksi kaikkien kategorioiden pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut voittaa.
- Paremmuuden ratkaisee runkosarja, erillisiä Playoffeja ei ole.
- Rosterista säilytetään kauden jälkeen 6 pelaajaa seuraavalle kaudelle.
- Vapaiden pelaajien siirrot rajoitettu kauden aikana: 35 siirtoa/joukkue. (Pelaajien välisiä treidejä saa tehdä rajattomasti).
- Joukkueita liigaan otetaan mukaan noin 15 per kausi (riippuu vaihtuvuudesta).
- Mukana paljon eri kategorioita, joten pelkillä pistemiehillä ei pärjää. Yleensä tasaisuus on valttia: Goals (G), Assists (A), Plus/Minus (+/-), Penalty Minutes (PIM), Powerplay Points (PPP), Shorthanded Points (SHP), Game-Winning Goals (GWG), Shots on Goal (SOG), Faceoffs Won (FW), Hits (HIT), Blocks (BLK)

Rosteri ja pelipaikat
Liigan rosteriksi on määritetty: C, C, LW, LW, RW, RW, W, F, D, D, D, D, D, G, G, BN, IR+ (näillä menty alusta alkaen).
Ottelut per pelipaikka on rajoitettu minimiin: 65 ottelua / pelipaikka.
- Näin veskojen matsit on helpompi saada täyteen: 2 pelipaikkaa = 130 ottelua.
- Ja erot veskoissa ei perustu siihen, että toinen on pelannut 40 peliä vähemmän kuin toinen.
- Myös kenttäpelaajien ottelumäärät on sama 65 / slotti, joten suosittelen haistelemaan ne helpot matsit.
- Halutessaan voi peluuttaa kahden "kärkiketjun" pelaajien kaikki 82 runkosarjaottelua, kunhan vaan kierrättää pelaajia WINGER ja FORWARD -pelipaikoilla. 

Uudet joukkueet
Jos liigaan tulee kauden vaihtuessa uusia joukkueita, niin katson tapauskohtaisesti kuinka uudet managerit pääsevät mukaan.
Vaihtoehtoja on kaksi:
1) uusi manageri perii edellisen managerin joukkueen ja saa valita siitä itselleen ne 6 'KEEPER' -pelaajaa.
2) Jos vaihtuvuutta on paljon, niin uudet managerit eivät saa valmista rosteria itselleen, vaan aloittavat puhtaalta pöydältä. Samaan tyyliin kuin NHL:n  laajennusjoukkueet. Eli tällöin kilpailukykyisen joukkueen kasaaminen on hieman haastavampaa, kun vanhat managerit saavat suojata joukkueistaan kuusi pelaajaa.
Jos päädyn kauden vaihtuessa vaihtoehtoon 2), niin pyrin tasoittamaan tilannetta sillä
 - että uudet joukkueet saavat Draftissa varata ensimmäisinä vapaita pelaajia, kun samaan aikaan vanhat joukkueet varaavat KEEPER-pelaajia.
- Tätä systeemiä vedetään ensimmäiset 3-6 kierrosta, riippuen vaihtuvuudesta (Jos lopettaneita managereja on esim. 3 joukkuetta ja tilalle tulee vain 1 uusi joukkue, niin hän ei saa haalia kaikkia parhaita pelaajia näistä kolmesta joukkueesta ensimmäisillä drafti kierroksilla, vaan ainoastaan 3-4 pelaajaa.).

Vanhat joukkueet tulevat mukaan draftiin näiden tasoitus kierrosten jälkeen, jonka jälkeen drafti pyörii normaalisti. (Jos tasoitus kierroksia on vähemmän kuin 6, niin loput Keeperit sijoitetaan joukkueisiin draftin viimeisillä kierroksilla).

Lisäksi uudet joukkueet saavat itselleen korkeimmat WAIVER-vuorot. Eli kun joku droppaa jonkun pelaajan kauden aikana rosteristaan, vaikka loukkaantumisen takia, niin korkeimmalla Waiver-listalla oleva saa poimia pelaajan joukkueeseensa.

Lopullisesti aktiivisten managerien määrän näkee vasta, kun hyväksyn 'KEEPER' -valinnat. Eli jos manageri ei ole suojannut kuuttaa pelaajaa rosteristaan, niin voidaan olettaa managerin olevan epäaktiivinen ja hänet pistetään pihalle. Keeper-valinnat tehdään syyskuun alussa.

Drafti-järjestys arvotaan vuosittain. Paitsi uudet managerit pääsevät varaamaan ensimmäisenä.

Kaudelle 2019/20 on vapaana alustavasti ainakin 4 paikkaa.
Drafti menee kohdan 2) mukaan, koska vaihtuvuutta sen verran.

JOS KIINNOSTAA, NIIN LAITA VIESTIÄ !
Twitter: @isotuoppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti