tiistai 31. joulukuuta 2019

Fantasy Premier: peesausta peesauksen perään!

Valioliiga ja Fantasy Premier 2019/20 on puolivälissä ja jälkimmäinen sujuu kuin tervanjuonti! No ei nyt ihan joka kierroksella, mutta muutama 20 pisteen todellinen droppirundi on pudottanut meikäläisen oman kimpan pohjille ja eroa kärkeen on 116 pistettä. Koko Suomen kärkeen on matkaa jo 250 pistettä, joten ei tämä vuosi nyt ihan maalin ole mennyt.

Omasta mielestä Fantasyn ärsyttävin ominaisuus on peesaus! Tuntuu että jos löydät jonkun todella hyvän haun, niin kahden kierroksen kuluttua kyseinen pelaaja on kaikilla ja nousu tyssää siihen.

Toki peesaaminen ja taktikointi on osa peliä ja jos olet selvällä piikkipaikalla, niin miksi et valitsisi samoja pelaajia joita takana tulevillakin on? Aivan. No itse harvemmin pelaan näin, koska peesaaminen ei ole minun juttu ja jotenkin mahdollinen voittokin tuntuu maukkaamalta ilman puolustusvoittoista väsytystaistelua.

Omista kauden löydöistä pitää nostaa esille heinäkuussa vinkkaamani veska kaksikko: Heaton ja Pope. Kumpikin löytynyt omasta rosterista 90% kaudesta ja on tuonut hyvin pisteitä. Tämä on ollut toimiva kombo, jota vaihdella vastustajan mukaan.

Muut kauden alun onnistuneet valintani oli Tammy Abraham, De Bruyne ja Leicesterin toppari Söyüncü. Muut tipsini ei ihan parhaiten osunutkaan ja nyt on pakko tehdä radikaaleja peliliikkeitä. Käytetään siis kauden 2. wildcard ja otetaan rosteri täyteen pelaajia, joita muilla ei ole. Ainakaan meidän kimpassa.

Yleisesti jos katsotaan ketä pelaajia on valittu eniten, niin puolustajista rosteristä löytyy useimmiten Sheffield Utd:n Lundstram (48%), ja Poolin Alexander-Arnold (35%)  ja Van Dijk (39%). Joten nämä voidaan unohtaa!

Keskikentällä eniten on valittuna De Bruyne (50%) ja Mane (38%). Eli myös tämä kaksikko jää valitsematta.

Hyökkäyksen suosituin kaksikko on Vardy (52%) ja Chelsean Abraham (33%). Eli hylkyyn!  Lisäksi meidän omassa kimpassa Harry Kane (21%) vaikuttaa supersuositulta ja löytyy jokaisesta jengistä, joten jätetään Harrykin telakalle.

Loppukauden valinnoissa ajattelin huomioida myös viimeaikaiset managerivaihdokset. Näen Arsenalin ja Evertonin muutokset positiivisina. Uskon että Mikel Arteta ja Carlo Ancelotti tuo joukkueiden peliin nousujohteisuutta. Eli loppukaudeksi Arsenalin ja Evertonin pelaajat tutkan alle otteluohjelman puitteissa.

Man City on loppukauden arpa. Joukkue saattaa takoa kovia maalimääriä ja omapää vuotaa, lisäksi rosteri voi vaihtua 90% matsien välillä, etenkin kun europelit taas alkavat. Tosin nyt Champion Leaguessa on tauko helmikuun lopulle asti, joten joukkue esiintyy Valioliigassa useammin ykkösmiehistöllään.

Sama pätee toki myös muihin Champion leaguessa pelaaviin joukkueisiin: Liverpool, Chelsea ja Tottenham, joten täytyy olla tarkkana Gameweek 27 tietämillä vaihtojen suhteen ja huomioida taas europelien rotaatiot. Euroliigassa on mukana Wolves, Manu ja Arsenal, tosin nämä matsit ei hirveästi vaikuta valioliiga pelien rostereihin.

Eli näillä eväillä joukkuetta rakentamaan! Tarkkaa joukkuetta en aio nyt paljastaa, mutta jotain vinkkejä annan. Maalilla jatkan todennäköisesti samalla kaksikolla kuin tähänkin asti, koska Pope (15%) ja Heaton (5%) löytyy vain harvoista joukkueista yleisellä mittakaavalla.

Puolustuksessa tulen panostamaan Leicesteriin, Evertoniin ja olettavasti otan Liverpoolin Fantasy hylkiö Robertsonin, joka löytyy vain 18% joukkueista. Lisäksi uskon että Spursin puolustus tulee myös parantamaan Mourinhon myötä.

Keskikentällä vaihtoehtoina on Leicesterin Maddison (25%) sekä Spursin Alli (15%) ja Son (5,9%), kunhan jälkimmäinen vapautuu pelikiellostaan. Budjettivaihtoehdot saattavat löytyä Arsenalin riveistä. Myös Evertonin pelaajat on suurennuslasin alla, koska heillä ei ole edes europelejä rasitteena.

Hyökkäyksen valinnoista en aio paljaa muuta kuin sen, että sieltä ei löydy Vardya, Abrahamia, Rashfordia (29%) ja Kanea. Ellei sitten jossain vaiheessa meidän kimpan muiden managerien valinnat avaa ovia näille pelaajille.

Loppukausi ja uusivuosi mennään kuitenkin totaalisesti isoilla kertoimilla! Toki tässä vaiheessa on vielä riskinä siirtoikkunan avautuminen, en kuitenkaan usko että sieltä isoja vonkaleita osuu, muualle kuin tuulettimeen. Mahdollisuus on toki myös isolle farssille, mutta eipähän voi ainakaan syyttää peesauksesta. Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti uhkapeli onnistuu!

1 kommentti:

  1. Korjattu Lundstramin joukkue tarkkaavaisen lukijan ansiosta. Oikea joukkue tietenkin Sheffield Utd, ei Southampton.

    VastaaPoista