maanantai 10. elokuuta 2015

Fantasy Premier League / Riyad Mahrez - hitti vai huti?

Ensimmäinen Fantasy viikko on kohta takana ja kaikkien huulilla on Leicesterin Riyad Mahrez (£ 5,5 milj), joka paukutti 2 maalia Sunderlandin verkkoon. Kannattaako Mahrez valita omaan joukkueeseen välittömästi? Sillä tämän viikon lopussa hinta tulee pompsahtamaan 1-2 kymmenystä, koska kaveria ostetaan Fantasy joukkueisiin sitä tahtia.


Tässä muutamia faktoja Mahrezista:
- Siirtyi Leicesteriin jo 2014 tammikuussa £ 350 tuhannella Ranskasta Le Havresta.
- On taitava vasen jalkainen laituri, joka viihtyy parhaiten kentän oikealla laidalla vapaassa roolissa.
- Viime kaudella Mahrez teki Fantasy tehot 4+5 ja esiintyi 30 pelissä (25+5). 
- Fantasy pisteitä kaudella 2014/15 kertyi 102 ja hinta oli kauden päätyttyä £4,9 milj.
- Tämän kauden molemmat maalit syntyi erikoistilanteista: vaparista ohjaus + pilkku sisään (pilkun Mahrez hankki harhautuksellaan).

Mahrezin tavaramerkkeihin kuuluu ajaminen keskustaan kohti rankkarialuetta, josta hakee vetopaikkaa vasurilleen. Oikeaa laitaa juostessa Mahrez ei juuri ikinä keskitä suoraan juoksusta oikealla jalalla, vaan mieluummin pysähtyy päätyrajalle haastamaan pakkia. On todella taitava ja vikkelä pallon kanssa, kooltansa kyllä melko hentoinen (178 cm/62kg).

Alla tilastoja englannin visiitin ajalta. Tehoja kasassa yhteensä 10+8 (55 ottelua).


http://www.whoscored.com/

Tässä vielä pätkä Youtubesta, josta näkee hyvin Mahrezin vahvuudet. Toki kannattaa muistaa että kyseessä pelkkä highlight niputus viimeiseltä parilta kaudelta. Videon katsomisen jälkeen tulee kyllä fiilis: "Tää kaveri on saatava joukkueeseen HETI!"



Kokonaisuutena Mahrez vaikuttaa yllätykselliseltä pelaajalta. Tilastojen perusteella hän ei kauheasti ole maaleilla mässäillyt, joten voi olla että tämän kauden uuneista 1/3 on jo kasassa. Suuriosa tehoista on uran aikana syntynyt kotipeleissä, joten vieraissa Mahrez + Leicester ei vaikuta parhaalta valinnalta. Vaikka Leicester on hieman viime kaudesta vahvistunutkin.

Seuraavalla kierroksella (2.) Leicester matkustaa West Hamin vieraaksi Lontooseen. Sen jälkeen on vuorossa Spurs kotona, joten otteluohjelma ei tue Mahrezin valintaa vielä kahteen kierrokseen. Jos käyttäisin WildCardin nyt, niin Mahrez olisi lapulla, mutta perusvaihdoille näen tällä hetkellä tärkeämpiäkin kohteita. Täytyy kuitenkin seurata kaverin otteita ja otteluohjelmaa tarkasti, sillä varmasti tehoja syntyy vielä tämän kauden aikana, kunhan vaan osaisi haistella juuri ne oikeat matsit. 

Kokonaisarvosana nykyisellä hintalapulla (£5,5) on kuitenkin selvästi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti