keskiviikko 24. elokuuta 2016

Fantasy Premier GW: 1 ja 2 : Tilasto-scouttausta tulevaa ajatellen.

Kaksi ekaa Fantasy Premier peliviikkoa (GameWeek 1 ja 2) on takana päin ja toistaiseksi tehokkaimmat pelaajat on ollut: Agüero ja Zlatan, joista kumpainenkin on nakutellut 22 FPL-pistettä.
- Hyviä tehoja ns. nimimiehistä on saanut myös Coutinho (17 pts), Barkley (15pts), Hazard (14pts)

Usealla kalliilla pelaajalla on pelit alkanut myös huonosti. Toistaiseksi pahiten pettäneitä kalliita vaihtoehtoja on ollut mm: Alexis Sánchez (5 ps), Firmino (4 pts), De Bruyne (6 pts), Vardy (4 pts)...



Nyt onkin tarkoituksena katsoa tilastojen perusteella ketkä Fantasy Premierissä alisuorittaneista pelaajista on todellisuudessa performoinut hyvin: eli päässyt maalipaikoille, antanut vapauttavia syöttöjä, voittanut pääpalloja jne.

LAUKAUKSET JA SYÖTÖT

Laukaisutilaston kärjessä on Coutinho ja Aguero, mutta heidän jälkeen löytyy listoilta monia mielenkiintoisia nimeä, jotka on päässyt laukaisupaikoille jo useamman kerran, mutta maaleja ei ole vielä syntynyt. Llorentella on ottelua kohti 4,5 laukausta ja keskikenttäpelaajista hanakasti on pyssyttänyt Lallana.

Ratkaisevien syöttöjen ykkösenä valioliigassa on yllätysnimi Routledge, joka on tarjoillut ottelua kohti 4,5 "Key passia". Myös seuraavat nimet listalla on pieniä yllätyksiä: Tadic, Milner ja Craig Gardner.


HARHAUTUKSET JA PÄÄPALLOT

Harhautukset ja pääpallot ei suoraan kerro tulevista tehoista, mutta kyllä ne jotain osviittaa antaa. Jos pelaajalla on paljon harhautuksia, niin ainakin hän hakee tilanteita haastamalla ja saa sitä kautta oletettavasti maalipaikkoja - tai vaihtoehtoisesti häntä voidaan rikkoa, mistä taas tuomitaan vapareita ja pilkkuja.  Fantasy Premierissä vapareissa ja pilkuissa kaadettu pelaajahan saa syöttöpisteen.

- Nostona harhauttelijoista on pakko nostaa Pogba ja Hazard, jotka molemmat on ihan omilla luvuillaan. Myös Mahrezin tilastot on erikoisia, sillä hän on ainut TOP10 pelaaja, jolla on selvästi enemmän epäonnistuneita ohitusyrityksiä kuin onnistuneita.

Pääpalloissa kannattaa katsoa voitettuja pääpalloja, koska se kertoo kuinka hyvä pääpelaaja on kyseessä. Myös pääpallotilanteiden kokonaismäärä on merkittävä, koska se kertoo joukkueen pelitavasta, eli jos pääpalloja on paljon, niin oletettavasti joukkue hakee kyseistä pelaajaa usein ja sitä kautta on odotettavissa onnistumisia.

- Pääpallojen ykkönen on Andy Carroll, mutta valitettavasti hän on ilmeisesti sivussa useamman viikon. Muista budjetti vaihtoehdoista kannattaa seurata Diouffua, Llorentea ja tietenkin Negredoa, joka on onnistunut maalinteossa useamman kerran.



Tähän vielä erikseen kuuden suht kalliin pelaajan statsit, joiden kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

 - Näistä mestareista parhaiten alkukaudesta on tilastollisesti performoinut Firminho, joka on laukonut ottelussa keskimäärin 3 kertaa ja antanut 2,5 "avainsyöttöä".
- Selvästi näkymättömin viimekauden onnistujista on ollut Dele Alli.


MAHDOLLISET ONNISTUJAT TULEVILLE KIERROKSILLE

Yllä esitettyihin tilastoihin perustuen nostaisin tuleville kierroksille esille seuraavat pelaajat , jotka eivät ole vielä onnistunut Fantasy pisteiden valossa (huomioitu etenkin edullisempia vaihtoehtoja).

Wayne Routledge (£ 5.0) MIDFIELD: 
- Eniten avainsyöttöjä. Toistaiseksi ollut melko isossa roolissa, vaikka vaihdettiinkin viime matsissa kentältä noin 60 minuutin kohdalla.

Fernando Llorente (£6.5) FORWARD: 
- Vielä ei ole osunut maalipuiden väliin, mutta kuitenkin laukonut 3. eniten. Myös pääpalloissa hyvissä asemissa.

Januzaj (£5.5) MIDFIELD: 
- Harhautellut mukavasti ottelua kohti ja hakenut onnistumisia agressiivisesti. Tulee luultavasti kasvattamaan rooliaan tulevilla kierroksilla.

Dusan Tadic (£7.4) MIDFIELD: 
- Arvo on jo laskenut kymmenyksen, mutta potentiaalia on. Avainsyötöissä liigan 2. ja laukauksissa 7. ja harhautuksissa 11. - VIELÄ ei vaan ole osunut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti