torstai 11. elokuuta 2016

Globetel: ei pakkodataa ja muutenkin vaan halvempi vaihtoehto

Mikä ihmeen Globetel?
Globetel tuli tunnetuksi Suomessa 1997, kun se alkoi tarjoamaan halvempia ulkomaanpuheluita kun käytit heidän suuntanumeroaan soitettaessa. Keväällä 2003 Globetel laajensi palveluitaan matkapuhelinmarkkinoille ja heidän kautta sai hankittua myös GSM-liittymiä. Laajentuminen GSM-markkinoille oli seurausta uudesta viestintämarkkinalaista, joka mahdollisti puhelinnumeron siirtämisen toiselle operaattorille. Samaan aikaan markkinoille tuli monia muitakin "halppis" operaattoreita kokeilemaan onneaan.

Nyt numeronsiirrot ovat jo arkipäivää, mutta matkapuhelinmarkkinoita hallitsee edelleen kolme suurta: DNA, Sonera ja Elisa. He pystyivät vastaamaan halppisoperaattorien hintakilpailuun ja kokonaistilanne ei ole juurikaan muuttunut.

Miksi hankkisin Globetelin liittymän nyt?
MArkkinoilla alkaa olla taas tilaa pienemmille operaattoreille ja etenkin Globetelille, koska kaikki isot operaattorit ovat hinnoitelleet tiedonsiirtopalvelunsa lähes identtisesti:
  • Superhidas 256kbn nopeudella toimiva netti kuuluu jokaisen ison operaattorin liittymävalikoimaan. Yleensä hidas netti kuuluu liittymän kuukausimaksuun pakotettuna ja halvimmat kuukausimaksut ovat silloin noin 4 - 5 euron luokkaa (vaikka ei haluaisi edes nettiä).
  • Jos haluaa liittymään nopeamman netin, niin ainoat vaihtoehdot ovat yleensä 20 - 50 megan nopeuksia, jotka maksavat sitten vähintään 15 € / kk.
  • Tai vaihtoehtoisesti tiedonsiirron määrää on jotenkin rajoitettu (lähinnä Sonera ja TeleFinland).
Hinnastot:
DNAn liittymät

Globetel tarjoaa yllämainituille liittymille oikeasti erilaisen vaihtoehdon keskimäärin 50% halvempaan hintaan. Ainut rajoite Globetelin liittymissä on se, että Netin nopeus on rajoitettu 4 Mbit/s. Halutessaan Globetelilla kiinteähintaisen netin voi myös jättää pois ja silloin liittymän kk-maksu on vain 0,59 euroa/kk.


Lisätietoja Globetel -liittymistä
  • Globetel muuten käyttää Soneran verkkoa ja liittymät toimii 2G, 3G ja 4G -verkoissa, kuten Soneran liittymät.

Riittääkö 4 Megan nopeus mihinkään?
Jos käytät nettiä suurelta osin kännykällä tai tabletilla, niin 4 Megan nopeus riittää peruskäyttöön todella hyvin. Etenkin jos nopeus pysyy kokoajan tuossa luvatussa 4 megassa.

Itsellä ainakin 4 megan yhteys riittää :
  - Viaplayn HD-tason videoiden katsomiseen.
  - Musiikin kuunteluun
  - Youtube -videoihin
  - Netin selailuun, Facebookkiin jne.

Nopeampien nettiliittymien nopeuslupaukset ovat useasti pelkkiä markkinointikikkoja ja mobiilikäytössä nopeampaa liittymää ei edes huomaa.

Jos sinulla on tarkoituksena jakaa nettiyhteys puhelimesta tietokoneelle tai useammalle muulle mobiililaitteelle, niin silloin nopeammasta nettiyhteydestä alkaa oikeasti olla hyötyä ja 4 Megan nopeus ei ehkä riitä.

Useimmat suomalaiset kuitenkin käyttää puhelimensa nettiä suurelta osin vain ko. päätelaitteella. Siksi suosittelen ainakin testaamaan Globetelin 4 Megan yhteyttä ja säästämään vuodessa useamman sata euroa.

Alla olevasta linkistä löytyy vielä käyttäjien kokemuksia Globetelin liittymästä:
Matkapuhelinfoorumi.fi - Globetel kokemukset

Faktoja Globetel Oystä:
- Yrityksessä työskentelee noin 10 henkilöä
- Liikevaihto oli vuonna 2015 € 1,26 miljoonaa
Pääoman tuotolla mitattuna Globetel Oy:n kannattavuus on erinomainen, vaikka liikevaihto on laskenut ainakin 6 vuotta putkeen.
- Vuonna 2015 voittoa syntyi 89 tuhatta (2014 tulos oli 145 tuhatta)

Kauppalehti.fi: Globetel Oy

1 kommentti:

  1. No joo, hinnat ovat nousseet tämän jälkeen, mutta kyllä Globetel vaihtoehto on. On härpäkettä moneen lähtöön ja niille tarvitaan edullinen liittymä.Tympäisee tosiaan nykyiset operaattoritarjoukset, sillä eipä niistä värikkyyttä löydy. Eiköhän nuo kartellia rakentele!

    VastaaPoista