lauantai 6. elokuuta 2016

Mestaruus starttasi tappiolla: FULHAM 1 - NEWCASTLE 0

Championship kausi alkoi Harakoiden leirissä huonosti. Mediassa sarjan lähes varmaksi voittajaksi kruunattu porukka otti vieraissa Fulhamilta pataan 1-0.

Ottelu oli tapahtumilta tasainen, mutta Fulham teki paikoista maalin. Pelin jälkeen eniten urputusta sai Rafan aivotukset pelipaikkojen suhteen: etenkin Anita oikealla laidalla ihmetytti.


Anita pelasi laidalla, kun oli ollut hyvä harjoituspeleissä hyökkäävämmässä roolissa. Paria harkkapeliä katsoin ja ainakin toisessa Anita pelasi juurikin laidalla. Nyt ei kyllä toiminut. Oli Anita kuitenkin parempi kuin Collback kun siirtyi keskelle Aaronsin tultua sisään.

Vasenlaita on paha, kun pakintontilta ei tule tukea hyökkäyksiin - pelasi laidalla sitten Gamez tai Dummett. Oikealla Janmaat taas tukee hyökkäyksiä kokoajan ja tarjoaa laiturille yhden syöttösuunnan lisää.


Hyökkäyksessä Gayle oli aivan pimennossa ja Herraa ei näkynyt juuri lainkaan koko matsissa. Ayozella taas pallo pomppi ja tuli useita pallon menetyksiä. Hyökkäys olisi kaivannut Mitroa tai jotain toista isompaa kaveria toisen mikkihiiren rinnalle. Mitrovic pelikiellossa vielä viimekauden punaisen takia.


Puolustus toimi muuten hyvin, paitsi keskityksissä Lascelles tuppasi olemaan hukassa: kulmassa josta syntyi maali ja jossain 60 min kohdalla pääsi takatolpalta joku Fulhamin vesseli puskemaan vapaasti.


Hayden on hyvä hankinta keskikentälle: nopea ja terävät ratkaisut. Pystyy myös haastamaan vastustajaa hyökkäyssuuntaan. Eli kaikkea muuta kuin Collback. Laituri osastolla Ritchie oli hyvä, vaikka maali jäi hyvästä paikasta tekemättä. Ritchie pystyy laukomaan pienestäkin tilasta ja keskitykset lähtee molemmilla jaloilla. Newcastlen paras pelaaja tässä matsissa.


Sels maalilla tulee olemaan kysymysmerkki. Muutaman harkkapelin ja tämän matsin perusteella tulee pahasti mieleen Tomi Maanoja ja alkukausi FC Lahdessa. Maali ei mennyt veskan piikkiin, mutta liian usein pallot tuntuu pomppivan.


Ensi peliin keskikentälle Diame (Collbackin tilalle) ja Aarons vasemmalle - mutta hyökkäykseen on kyllä vaikea tehdä muutoksia, koska ei penkiltä kauheasti löydy parempia kavereita.  Myös Lascellesin kapteeninnauha mietityttää, ilman sitä olisi ainakin omissa papereissa ensi pelin penkillä. Clarkin haluaisin nähdä puolustuksessa, koska kuitenkin kokemusta reippaasti enemmän. 


Seuraavat kaksi peliä Newcastlella onkin kotona ja mestaruusjuna olisi syytä laittaa raiteille:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti