sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Ennakkoarvio Stranger Things: Puzzle Tales -pelistä


Suomalaisen Next Games -peliyhtiön uusin mobiilipeli on nuorison keskuudessa suositun Stranger Things Netflix -sarjan lisenssillä ratsastava Puzzle Tales. Tällä hetkellä peli on julkaistu virallisesti vasta Puolassa ja Filippiineillä, jotta kehittäjät saavat oikeaa palautetta pelaajilta. Peli löytyy kuitenkin myös APK.tiedostona Googlen kautta ja pelaaminen on mahdollista myös muualla maailmassa. Toki osa ominaisuuksista saattaa toimia puutteellisesti, koska virallista tukea ei Suomessa vielä ole.

Peli on muodoltaan seikkailupeli, jossa on mahdollista edetä Story Modessa eteenpäin, samalla omien hahmojen kykyjä kehittäen. Kehittyminen tapahtuu voittamalla taisteluja, joista saa kolikoita, joilla voi ostaa pelaajille uusia ominaisuuksia ja samalla pelaajat nousevat uusille "leveleille".

Taistelut pelissä tapahtuu Puzzle-hengessä. Voit vuorollasi siirtää aina yhtä ruudussa näkyvää kuvaketta ja pyrkiä saamaan vähintään 3 saman kuvion suoran, joka sitten ampuu hirviötä. Joka vuorolla ruudukosta löytyy vähintään yksi tämmöinen suora. Suoran lentäessä ruudukosta saattaa muodostua myös ketjureaktioita ja muodostuu uusia 3-5 palikan värisuoria, jotka myös lentävät hirviöitä kohden. Taistelussa pitää siis pyrkiä ajattelemaan muutama siirto "etukäteen".

Jokaisella pelihahmolla on myös erilaisia erikoiskykyjä, joita voi aktivoida silloin tällöin taistelun lomassa. Osan kyvyt on erilaisia hyökkäyksiä ja toiset hahmot taas parantaa taistelussa menetettyjä osumapisteitä. Yksinkertaista, mutta systeemi vaikuttaa toimivalta. Välillä joudut siis miettimään valitsenko erikoishyökkäyksen ja uskon että hirviö kuolee sen avulla vai parannanko taistelun haavoja seuraavaa hirviön hyökkäystä varten, jotta omat hahmot ei kuole.

Joukkueessasi on pelin alussa 5 erilaista hahmoa. Hahmoja saa pelin edetessä lisää ja voit valita vapaasti ketkä viisi osallistuu seuraavaan Battleen. Jokaista hahmoa tulee erikseen kehittää, joten voit puntaroida pidätkö kaikki hahmot suunnilleen samalla tasolla, vai panostatko enemmän johonkin yksittäiseen ukkoon. Noustessaan uusille leveleille hahmojen kyvyt paranevat ja osumapisteet lisääntyvät. Tosin samaa tahtia myös hirviöt kehityy ja taistelut ovat pysyneet hyvin balanssissa. 

Taistelumekaniikka pelissä on yksinkertaista. Aluksi olin jopa hieman hämilläni, koska systeemi vaikutti jotenkin tylsältä, mutta 10 minuutin treenailun jälkeen aloin jäädä koukkuun. Peli on suhteellisen helppo, mutta taisteluvat alkavat kyllä vaikeutua jossain vaiheessa. Vaikeuden pääsee etenkin kokemaan "Hawkins -pelimoodissa" jossa taistelussa kaatuneet hahmot eivät herääkään henkiin uuteen ruutuun siirryttäessä. Kyseessä on siis jonkinlainen Survival-pelimuoto (Story-moden lisänä).

Graafisesti peli on siisti ja hieman retrohenkinen. Taistelut ovat sujuneet sulavasti ja bugeja ei ole tullut vastaan kertaakaan. Oma puhelimeni on parivuotta vanha keskitason luuri Samsung A70 (Antutu testi noin 170.000).

Jos jotain peliin kaipaa, niin se olisi nettibattlet toisia ihmispelaajia vastaan! Jotenkin tämmöinen luulisi olevan selviö, mutta pelissä ei livetaisteluita ole, ainakaan vielä tässä epävirallisessa julkaisussa.

Peliä pystyy pelaamaan maksuttomana hyvin. Ainakin tämän 3-4 tuntia, mitä olen peliä testaillut. Pelissä on kuitenkin mukana mahdollisuus tuhlata oikeaa rahaa erilaisiin virtuaalikolikoihin, timantteihin ja kuukausipaketteihin. Näiden mahdollinen hyöty selviää varmasti paremmin, kun peli julkaistaan virallisesti.

Kokonaisuutena Stranger Things: Puzzle Tales yllätti alkujärkytyksen jälkeen positiivisesti. Peliä on jaksanut naputella 15-30 minuutin pätkissä ajankuluksi useana päivänä putkeen. Parasta pelissä on hyvä fiilis, hahmojen kehittäminen ja pelaamisen helppous. Pelin voi aloittaa ja lopettaa kätevästi, jos tuleekin jotain muuta tärkeämpää tekemistä, mikä on omasta mielestä tärkeää mobiilipelissä. Yksittäisen taistelun saa laitettua jopa pauseen, jos johonkin pitää lähteä samalla sekunnilla.

Google Playssa Stranger Things: Puzzle Tales arvosana on tällä hetkellä 3,8. Arvioita on tosin vasta 73 kpl.

Itse annan pelille 4/5 ja tämä perustuu täysin tähän "jonon ohi" ladattuun versioon. Arvosanaa laskee taistelun lievä sekavuus. Välillä saan ampua vuorollani monta kertaa, mutta välillä vuoro vaihtuu yhden siirron jälkeen hirviöille. Ilmeisesti mukana on jonkinlainen Random-kerroin. Myös sillä kuinka nopeasti löydät ruudukosta suoran on jotain merkitystä. Nämä ovat kuitenkin suhteellisen toisarvoisia seikkoja ja vika saattaa toki olla myös pelaajan ymmärryksessä.

Jos peliin tulee ominaisuutena vielä kaipaamani Live Battlet, niin arvosana nousee varmasti! Etenkin jos match making löytää vastakkain suhteellisen samalla levelillä olevat pelaajat. Tosin tällaisten Face to Face taistelujen jälkeen pelin luonne muuttuu totaalisesti, rennosta naputtelusta kunnon vääntöön. Kokonaisuutena erittäin lupaava mobiiilipeli, jo nykyisellään.



Ohessa vielä linkki Gameplay videoon:
- Gameplay video ei tosin tuo esille pelin parhaita puolia, joten suosittelen kokeilemaan peliä myös ihan itse ennen lopullista tuomiota.


1 kommentti:

  1. If you are looking for using Windows 10 Fax and Scan multiple pages by flatbed scanners or printers, you should know that the Fax and Scan app built-in on Windows 10 computer is a very basic one.

    Scanning multiple pages into one document might seem tough if you do not know how to windows fax and scan save multiple pages as one document . If you are one of them who work with documents of many pages regularly, this post is going to help you.

    However, it is not very easy to do this work for free. There are a few paid tools that offer you this. In this article, I am going to talk about the tools you need to have to do it along with other tips on different scanners for scanning multiple pages into one PDF. Let’s get started.

    VastaaPoista