keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

NY Rangers 2015-16: Mestaruus karkoteillä

NY Rangers on jengi, jonka kannattajat odottavat menestystä joka vuosi. Ainakin Manhattanin suunnalla. Suomessa kannattajien odotukset on onneksi huomattavasti realistisempia ja ranteita ei aleta viiltelemään heti, jos mestaruutta ei ensi kaudellakaan tule. Ja oletettavasti ei tule vielä vuosiin.

Viime vuosi näyttä New Yorkissa todella valoisalta: 
- Martin St.Louis pyörittää YV:tä. Lundqvist torjuu kaiken ja taustalla myös Talbot tarjoaa voitonavaimet illasta toiseen. Puolustus on liigan kovin, joka vahvistui entisestään siirtorajan lopulla Keith Yandlen siirtyessä Manhattanille etc.

Toisin kuitenkin kävi. Marty oli playoffseissa lapanen ja YV ei toiminut lainkaan. Puolustus kyllä piti, mutta tehoja ei tullut hyökkäypäässä tarpeeksi. Kaiken lisäksi Lundqvistin niskat jumittivat runkkarinlopulla ja arvuutella voidaan oliko paikat 100% kunnossa playoffeissakaan.

Tuleva kausi ei näytä yhtään paremmalta. Marty laittoi hokkarit naulaan, Stepanin kanssa ei olla saatu sopimusta aikaan (välimieskäsittely heinäkuun lopulla), luistelukone Hagelin siirtyi ankkalammelle vaihdossa voimahyökkääjä Etemiin ja Max Talbot vaihtui Antti Raantaan. 

Viime vuoden suurin ongelma löytyi aloitusympyrästä ja toistaiseksi tuleva kausi näyttää samalta. Rangers oli koko liigan toiseksi surkein aloituksissa - ainoastaan Sabres perfoirmoi paskemmin. Joukkueen kolme kärkisentteriä on sarjan surkeimpia aloittajia, joista etenkin Stepan ja Hayes häviää poikkeuksetta kaikki tärkeät aloitukset, jos vastassa vastustajan AV-spesialistit. Eli lähes jokainen YV joudutaan aloittamaan omasta päästä.

Tässä vähän faktaa viime vuodelta (voitot - häviöt)
Derick Brassard 671 - 705
Derek Stepan 543 - 689
Kevin Hayes 247 - 434
Dominic Moore 585 - 489

Aloitukset ei kaikkea ratkaise, mutta jos joudut kauden aikana taistelemaan kiekon itsellesi 300 kertaa enemmän kuin vastustajat, niin kyllä se syö miestä (suuressa osassa joukkueita aloitukset menee 50-50). Ylläolevien lukujen perusteella Hayesin ei pitäisi ikinä olla lähelläkään aloitusympyrää, jos peli ei ole selvä... ja vastaavasti Mooren pitäisi aina olla jäällä ottelun ratkaisuhetkillä, jos kiekko aloitusympyrässä mikä aiheuttaa melkoisia ongelmia peluutuksen suhteen, koska Moore on joukkueen nelossentteri.


Ylläolevien perusteella toivon, että Rangers ei sido itseään Stepaniin useaksi vuodeksi isolla sopparilla, koska silloin parannusta aloitusympyrään ei ole odotettavissa ilman isoja pelaajakauppoja. Toki Stepan on muuten pelillisesti joukkueen ykkössena, mutta mestaruuteen asti hän ei tällä rosterilla riitä. Lisäksi Hayesin kanssa pitäisi tehdä jotain, vaikka siirtää kaveri laitaan, koska nopeus riittää kyllä ja keskelle sitten vaikka J.T Miller, joka oli viime kaudella erittäinkin pätevä pelaamissaan 58 ottelussa.

No vielä on kesää jäljellä ja kohta ollaan viisaampia Stepanin suhteen. Saas nähdä tuleeko nimeä paperiin vai ollaan New Yorkissa samoilla linjoilla allekirjoittaneen kanssa. Ensi kausi ei kuitenkaan tule olemaan helppo Manhattanilla, koska palkkakatosta valtaosa on sidottu puolustukseen ja maalivahtiin.

Loppuun vielä kokoonpanot nykyisellä rosterilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti