sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Asus T100 hybridi 10,1"

[IMG] 

- Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1
- Näyttö: 10,1 tuuman LED -taustavalaistu, tarkkuus 1366 x 768. Kuvasuhde 16:9. 
- Suoritin: Intel Z3775 (BayTrail-T, 4-ydintä) 1,46 GHz. Välimuisti 2 Mt
- Muisti: 2 Gt
- Näytönohjain: Intel HD Graphics
- Kiintolevy: 64 Gt EMMC
- Liitännät: 1 x micro-HDMI, 1 x USB 3.0, 1 x micro-USB 2.0, 3,5 mm kuuloke/mikrofoni -liitäntä
- Verkko-ominaisuudet: WiFi 802.11a/g/n, Bluetooth 4.0
- Webkamera: 1,2 Mpix
- Akku: 2-kennoinen 31 Wh (kesto yli 10 tuntia)
- Muistikortinlukija: SDXC
- Mitat: 26,3 x 17,1 x 3,19 cm
- Paino: 1,1 kg (ilman näppistä 550 g)
- Muuta: Microsoft Office 365 Personal for Tablet
- HINTA CDON.comissa tarjouksessa 229,-

Tuli hommattua kesäloman ja sateisen kesän kunniaksi Asuksen Hydridi. Eli laite, josta saa näppiksen irti jolloin laite toimii 10 tuumaisena tablettina. Näppiksen kera kone taas on erittäin pätevä Miniläppäri, jolla on helppo kirjoittaa ja tuottaa tekstiä.

Viikon käytön perusteella voin sanoa, että ensimmäisen kerran Windows 8.1 tuntuu toimivalta! Ja toimivaksi Windowsin käyttöliittymän tekee juurikin kosketusnäyttö, jolla näyttöä on helppo pyyhkäistä + scrollata aloitusnäyttöä edes sun takas (vrt hiireen). Hienoa on myös se, että konetta voi käyttää kosketusnäytön, näppiksen ja tasohiiren kautta sekaisin.

Mahtavaa on myös se, että laite on oikea Windows läppäri ja se toimii kuten täysiverinen PC. Lisäksi masiina toimii halutessa kuin tablet ja siihen saa ladattua sovelluksia MS:n sovelluskaupasta. Windows-laitteiden sovellusvalikoimat on tunnetusti melko ohuet, joten jos jotain sovellusta ei löydy niin voit kuitenkin käyttää kyseistä palvelua ns. tietokoneen kautta. Esim. Viaplay pyörii hienosti tietokone-modessa, kun sovelluskaupasta ei microsoftin laitteille Viaplayta löydy. Myös NHL:n GameCenter toimii hienosti ja ensikaudella pelejä tulee varmasti väijyttyä Asuksen näytöltä. Laitteesta löytyy lisäksi HDMI-liitin, jolla saa kuvan helposti televisioon.

Kone toimii erittäin sulavasti ja mitään nykimistä ei ole ollut havaittavissa ensimmäisen käyttöviikon aikana, vaikka 2 Gigan muisti hieman arvellutti ennakkoon. Ainoastaan kun akku on vähissä, niin joku virransäästöominaisuus alkaa konetta hidastamaan (tämänkin saa varmasti pois - jos vain muistaisi katsoa). 

Kone käynnistyy muutamassa sekunnissa (ehkä 5 s.) käyttökuntoon, joten laitetta tulee nykyään käytetty aina kotona ja vanha tabletti on jäänyt lähes käyttämättömäksi. Normikannettavaa en ole avannut viikkoon, ainoastaan raskas kuvankäsittely ja Exceleiden vääntäminen saattaisi olla syy kannettavan avaamiselle. Hybridin akussa virtaa riittää noin 10 tunnin ajaksi.

Miinuspuolia laitteessa on hivenen heikko näytöntarkkuus, joka tulee esille lähinnä nettilehtiä luettaessa. Lukeminen onnistuu kyllä, mutta aiemmin on tullut luettua lehdet 1920 x 1080 tarkkuudella, joten eron huomaa (Asuksessa tarkkuu 1366 x 768). Myös laturinjohto on lyhyt, joten lataaminen + käyttäminen haastavaa samaan aikaan.

Kokonaisuutena erittäin hyvä laite 229 euron hintaan. Tämä tarjous näyttää kuitenkin jo loppuneen CDON.comissa ja tällä hetkellä laitetta saa halvimmillaan 299 eurolla. Parin päivän päästä tähän saa vielä Windows 10 -päivityksenkin ladattua maksutta - sitä odotellessa! 

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana osto hetkellä, koska masiinaa myydään kahdella eri prosessorilla, joista juuri tämä Z3775 on kellotaajuudeltaa nopeampi: max nopeus ns. turbolla 2,39 Ghz. Toinen myynnissä oleva malli on muuten identtinen, mutta prosessorina on vanhempi malli: Z3740, jonka maksimi nopeus on  1,86 Ghz. Useasti hinnassa ei kuitenkaan ole ollut eroa. Ohessa vielä linkki prossujen vertailuun: Z3740 vs Z3775 . 

2 kommenttia:

  1. Kätevän oloisia tuollaiset hybridi tietokoneet. Oma läppärini alkaa jo vedellä viimeisiään, joten uusi alkaa olla pian hakusessa. Koska teen koneella töitä on tärkeää, että koneessa on hyvä led screen ja mukava näppis.

    VastaaPoista
  2. Asus edelleen käytössä. Tosin jumittavaksi muuttunut WIN10 muutettu chromebookiksi.

    VastaaPoista